Kuuselakeskus


Kuuselan onnistumisia 

Luova toiminta, Yhteisötaide


Osallistuimme SOTEKU-seminaariin 2017 syksyllä ja totesimme että PSP ja Kuusela ovat monessa asiassa Lähitorina ja senioripalveluissa edelläkävijöitä kulttuuri ja taidealalla; moni asia joista alalla haaveillaan on täällä jo todella totta ja toimintaa kehitetään koko ajan eteenpäin. Verkostotapaamisissa taiteilijat ja kulttuuriväki kiittelevät talon toimintaa.


Sosiaalisen osallistumisen ja elämän laadun vahvistaminen

Syksyllä 2017 toteutettiin useita onnistuneita tapahtumia joiden suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistumismahdollisuus ollut koko Kuuselan väellä, myös henkilökunnalla; talo on innostava työpaikka ja kehittyvä työyhteisö. Juhlallisuuksiin osallistuminen on monelle ollut voimaannuttava kokemus. Olemme tehneet talossa paljon kaikkea kivaa yhdessä: mm- ryhmätoiminnassa luova toiminta/yhteisötaide toteutti piparileivontahetkiä ryhmäkodeissa työntekijöiden kanssa joulukuussa 2017. Tunnelma oli kodikas.Yhteisötaideteos Bussipysäkki tehtiin Jukantuvassa yhdessä henkilökunnan ja asiakkaiden kanssa, Valokeilassa-valmennuksen aikana. 
Asiakkaan arvostava kohtaaminen on näkynyt mielipiteiden, ideoiden ja osallisuuden huomioimisella tapahtumien toteuttamisessa. Pop up-pajoja on järjestetty ex tempore-innostuneen ryhmän ja idean ympärille. Rakkaudella ja kuunnellen olemme kuulleet asiakkaiden ilot ja surut, toiveet ja pelot. Hali, hymy ja kosketus on usein herkässä kun kohtaamme asiakkaita arvostavasti.


·       Itsenäisyysjuhlaa kiiteltiin kovasti: arvokas ja hieno tapahtuma. Sukkaprojektista saimme paljon kiitosta ja asukkaat ilahtuivat lahjasukistaan. Suomi 100v.- ja joulusesonkia ihailtiin. Uudet sisustuselementit ovat saaneet kiitosta sekä asukkailta että vierailijoilta mm. ”te hemmottelette meitä”.


Kehitetään valoa yhteiseen kotiin.
·       Luovan toiminnan/yhteisötaiteen toiminta saanut kiitosta paljon asiakkaita. Omaiset ovat kiitelleet ryhmäkotien aktivoitunutta toimintaa.

·       Kädentaitotilaan suunniteltiin uusi kaapisto. Kaapiston valaistus, värit ja ergonomia tulevat tukemaan talon luovaa toimintaa.
·       Ryhmien toiminnan sisältöjen suunnittelua ja kehittämistä:

Kehitetty toimintaa: Sesongit suunnitellaan yhdessä ja mietitään taidehistoriaa ja värikarttoja myöten tunnelmallisia värikokonaisuuksia. Materiaalitilaukset, talon somistukset ja eritasoiset tekijät huomioidaan ryhmissä. Filosofia-kahvilaa ja ohjausta kehitetty ja kiitelty. Maalausryhmässä toiveiden mukaisesti pitkäjänteisesti työstäen tekniikoita.

·       Yhteislauluihin saatiin uudet suositut lauluvihot keväällä ja uusia on suunnitteilla. Kehitetään vihkojen sisältöjä ja ulkoasua.


·       Tuetaan ryhmäkotien itsenäistä luovaa toimintaa ja taidetoimintaa. Tehdään yhdessä yhteisöllisiä taideteoksia ja kehitetään ”avaimet käteen” -taidepaketteja.- Kuusela on yksi luovatila -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti